foto-welkom

Welkom op de website van de Broedergemeente Zeist!

Wij zijn een gemeente van de Evangelische Broedergemeente in Nederland, een protestantse kerk, ook bekend onder de naam "Hernhutters". Onze gemeente is gehuisvest op de pleinen bij slot Zeist.

Onze diensten en andere activiteiten zijn gekenmerkt door vreugde aan de muziek, door een rijke traditie, door nieuwe activiteiten voor alle leeftijden, van de senioren tot onze levendige kinder- en jeugdgroepen. Onze diensten zijn open voor iedereen.


Agenda

29 maart
10.00 uur
Viering rond Johannes 12,1-8 (online)
Br. M. Gill
1 april
12.00 uur
Middaggebed (online)
Br. M. Gill
4 april
19.00 uur
Betanidienst (online)
Br. M.Gill
5 april
10.00 uur
Viering rond Johannes 12,12-19
Intocht & Hosianna (online)
Br. H. Kronenburg

Dagtekst voor dinsdag 31 maart 2020

Dinsdag, 31 Maart 2020

Uit verre landen zullen mensen hierheen komen om te helpen bij de bouw van de tempel van de HEER.

Sach. 6:15

Door Jezus Christus wordt ook u samen opgebouwd tot een plaats waar God woont door zijn Geest.

Ef. 2:22

» meer over Dagteksten


Mededelingen

Koralen blazen op zaterdagavond 21 maart

De blazers van ons blazerskoor hebben besloten om op zaterdag 21 maart enkele vertrouwde  koralen op het Zusterplein ten gehore te brengen. Een groet vanuit het Zusterplein in onzekere tijden. U kunt de liederen via deze LINK terugluisteren.

Muziek ter bemoediging Ars Musica

Ars Musica heeft met een klein ensemble onder leiding van Patrick van der Linden samen met de Broedergemeente op zaterdag 21 maart een korte viering ter bemoediging in moeilijke tijden georganiseerd. 21 maart was de verjaardag van Johann Sebastian Bach. Het progamma bestaat daarom uit koralen en muziekstukken van Bach. Voor een link naar deze vesper viering klick HIER.

Maatregeling rond Corona crisis

I.v.m. de Corona epidemie heeft de Oudstenraad besloten om in onze gemeente in de komende weken geen vrij toegankelijke diensten meer te houden. Vergaderingen, kringbijeenkomsten en repetities met fysieke aanwezigheid vinden eveneens tot nader besluit niet meer plaats.

Er zijn in deze tijd twee vaste vieringen per week zonder aanwezigheid van de gemeente, op woensdag om 12 uur het middaggebed en op zondagochtend om 10 uur een viering van woord en gebed. Deze diensten worden via internet uitgezonden.

Pastoraat gebeurt bij voorkeur via de telefoon en de digitale media. In bijzondere gevallen is ook in de komende weken een bezoek aan huis of in het ziekenhuis mogelijk. Schroomt u niet om contact met de predikant op te nemen.

Kantoor gesloten vanwege Corona epidemie

I.v.m. de maatregelingen rond het Coronavirus is het kantoor gesloten. Alleen voor dringende zaken zijn wij van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur aanwezig op kantoor.

U kunt contact met ons opnemen via de mail: info@ebgzeist.nl. Dit mailadres wordt vanuit huis gelezen. U kunt ook een boodschap inspreken op ons antwoordapparaat: 030-6922213.

Ook de kantoren van ZZg en ECP en Museum Het Hernhutter Huis zijn tot nader order gesloten.

Diensten meeluisteren via Kerkdienstgemist.nl

Onze diensten worden uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl

Als u in de Agenda bij een dienst op de link "luisteren" klikt, kunt u vervolgens direct live het meeluisteren starten. Reeds uitgezonden diensten kunt u via de website van Kerkdienstgemist.nl nog achteraf beluisteren.


Weeknieuws / EBG-nieuws / ZZg-nieuws

      » Naar het actuele ZZg-nieuws