foto-welkom

Welkom op de website van de Broedergemeente Zeist!

Wij zijn een gemeente van de Evangelische Broedergemeente in Nederland, een protestantse kerk, ook bekend onder de naam "Hernhutters". Onze gemeente is gehuisvest op de pleinen bij slot Zeist.

Onze diensten en andere activiteiten zijn gekenmerkt door vreugde aan de muziek, door een rijke traditie, door nieuwe activiteiten voor alle leeftijden, van de senioren tot onze levendige kinder- en jeugdgroepen. Onze diensten zijn open voor iedereen.


Agenda

8 juli
12.00 uur
Middaggebed (Kleine Zaal)
Br. M. Gill
11 juli
19.00 uur
Zangdienst (Grote Zaal)
Br. J. van Melle
12 juli
10.00 uur
Preekdienst (Grote Zaal)
Br. M. Gill
15 juli
12.00 uur
Middaggebed (Kleine Zaal)
Br. H. Kronenburg
18 juli
19.00 uur
Zangdienst (Grote Zaal)
Zr. L. v.Wageningen
19 juli
10.00 uur
Preekdienst (Grote Zaal)
Br. H. Kronenburg
22 juli
12.00 uur
Middaggebed (Kleine Zaal)
Br. M. Gill
25 juli
19.00 uur
Zangdienst (Grote Zaal)
Br. W. Ganzevoort
26 juli
10.00 uur
Preekdienst (Grote Zaal)
Br. M. Gill
29 juli
12.00 uur
Middaggebed (Kleine Zaal)
Br. M. Gill

Dagtekst voor woensdag 8 juli 2020

Woensdag, 8 Juli 2020

Ik ga verder met wonderlijk te handelen met dit volk, wonderlijk en wonderbaar; want de wijsheid van zijn wijzen zal vergaan.

Jes. 29:14 (HSV)

Vele toehoorders waren stomverbaasd en zeiden: ‘Waar haalt Hij dat allemaal vandaan? Wat is dat voor wijsheid die Hem gegeven is? En dan die wonderen die Zijn handen tot stand brengen!

Marc. 6:2

» meer over Dagteksten


Mededelingen

Corona protocol

I.v.m. de Corona epidemie heeft de Oudstenraad op 1 juli het protocol voor onze diensten aangepast. Om de nodige afstand van elkaar te garanderen werd het aantal zitplaatsen sterk beperkt. Kerkgangers worden gevraagd zich in te schrijven in een lijst. Dat kan (bij voorkeur) via weeknieuws@ebgzeist.nl of bij de ingang. Het Corona protocol kunt u via de bijgevoegde link inkijken of downloaden.

  » Download Corona protocol

Kantoor gesloten vanwege Corona epidemie

I.v.m. de maatregelingen rond het Coronavirus is het kantoor gesloten. Alleen voor dringende zaken zijn wij van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur aanwezig op kantoor.

U kunt contact met ons opnemen via de mail: info@ebgzeist.nl. Dit mailadres wordt vanuit huis gelezen. U kunt ook een boodschap inspreken op ons antwoordapparaat: 030-6922213.

Ook de kantoren van ZZg en ECP zijn tot nader order gesloten.

Museum Het Hernhutter Huis is wel weer open.

Diensten meekijken via Kerkdienstgemist.nl

Onze diensten worden live uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl.

Als u in de Agenda bij een dienst op de link "kerktv" klikt, kunt u vervolgens de livestream starten. De diensten op woensdag en zaterdagavond zijn alleen te beluisteren. Reeds uitgezonden diensten kunt u via de website van Kerkdienstgemist.nl nog achteraf bekijken resp. beluisteren. 

Historicus Willem de Bruin laat ons de mooiste plekjes en objecten van Zeist

In het voorbijgaan aflevering 6: de Evangelische Broedergemeente Zeist In deze serie laat historicus Willem de Bruin ons de mooiste plekjes en objecten van Zeist en omgeving zien. Al fietsend in Zeist en omgeving komt hij objecten tegen, die je als voorbijganger makkelijk onopgemerkt voorbijgaat. Hij stapt bij een aantal van die plekken af en vertelt het achterliggend verhaal. Korte verdiepingen, die de kijker in ...


Weeknieuws / EBG-nieuws / ZZg-nieuws

      » Naar het actuele ZZg-nieuws